Model management 1

Model Management 1

Voditelji tečaja:
Izv.prof.dr.sc. Nikša Dulčić, dr.med.dent., spec.dent.prot
Marko Tometić, dent.teh. - Dentalni laboratorij Denta T

Kratki sadržaj tečaja:

 

Uspjeh svake protetske terapije podrazumijeva optimalnu komunikaciju između doktora dentalne medicine (doktor) i dentalnog tehničara (tehničar). Kako bi se ona ostvarila, potrebno je da doktor ima informacije o postupcima koje obavlja tehničar, ali i da tehničar zna koje postupke i materijale koristi doktor.

U prvom teorijskom dijelu tečaja bit će prikazani materijali i postupci uzimanja otisaka, izlijevanja radnih modela, određivanja međučeljusnih odnosa, individualizacije artikulatora i ubrušavanja modela u položaju maksimalne interkuspidacije.

Za radni dio tečaja će polaznici pripremiti raspiljene Giroform radne modele iz tvrde sadre. Zatim će svaki polaznik samostalno prenijeti modele u artikulator pomoću Artex obraznog luka i prijenosnog stolića u položaju maksimalne interkuspidacije. Slijedi uzimanje protruzijskog i laterotruzijskih registrata te individualizacija Artex artikulatora. Na kraju se pomoću okluzijskog protokola ubrušava vertikalna dimenzija okluzije u položaju maksimalne interkuspidacije.

Znanje i vještine usvojene na tečaju Model Management 1 pridonijet će kvalitetnijoj izradi protetskih radova te manjem broju komplikacija zbog nepotrebnog intraoralnog ubrušavanja i korekcija u laboratoriju u svakodnevnom kliničkom radu pri izradi protetskih radova u položaju maksimalne interkuspidacije.

Okvirna satnica tečaja:

 

Teorijski dio

09:00-10:30  Koncept Model Management – od otiska do modela u artikulatoru 

10:30-11:15  Prikaz kliničkih i laboratorijskih postupaka - Model Management

Radni dio

11:15-12:45  Uzimanje registrata obraznim lukom, montaža registrata na prijenosni stolić, montaža gornjeg modela u artikulator

12:45-13:30  Montaža donjeg modela u artikulator     

13:30-14:00  Pauza

14:00-14:45  Uzimanje protruzijskog i laterotruzijskih registrata

14:45-15.30  Individualizacija artikulatora

15:30-17:00  Uzimanje okluzijskog protokola i ubrušavanje modela u artikulatoru u položaju maksimalne interkuspidacije  

17:00-17:30  Rasprava

Dental Grupa

43. istarske divizije 20, Umag

ana.sajnovic@dentalgrupa.hr

Kontakt email

info@dulcic.eu

Kontakt email
x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg koristničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na slažem se prihvaćate naša pravila privatnosti

Slažem se Ne Slažem se Centar Privatnosti